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[호주요리학교]르꼬르동블루 과정 -Intermediate과정

uhakpen jay 2013. 5. 15. 10:01

 

[호주요리학교]르꼬르동블루 과정 -Intermediate과정

 

 

 

 

일반디플로마 과정은아래와 같습니다

 

 

▶▶Professional Culinary Arts Management Program -Cuisine & Patisserie (2년 3개월 과정)

  • Basic (Cuisine or Patisserie) - 9주, Certificate I in Hospitality (Kitchen Operations)
  • Intermediate (Cuisine or Patisserie) - 9주, Certificate II in Hospitality (Kitchen Operations)
  • Superior (Cuisine or Patisserie) - 9주, Certificate III in Hospitality (Commercial Cookery)
  • Industry Placement (유급인턴쉽) - 27주
  • Certificate Ⅳ in Hospitality (18주)
  • Advanced Diploma of Hospitality Management (18주)
  • Grand Diploma - Diploma de Cuisine (27주) + Diploma de Patisserie (27주)

 

 

 

 

 

 

중급과정

중급 요리 프로그램은 초급보다 한 단계 더 높은 수준의 요리를배우고, 고전 프랑스 요리의 복잡한 기술을 배운다 중급 요리 과정에는 애피타이져부터 메인 요리까지를 배운다. 이 과정에서는 초급에서 배웠던 기술을 익혀 요리를 더 손쉽고 능숙하게 만들 수 있도록 기술을 배운다.  

 

중급 제과제빵 과정은 연습과 반복을 통해 스킬을 마스터하도록 한다

케잌등의 데코와 프레젠테이션을 중점적으로하여 공부하며. 초콜릿공예와 restaurant-style desserts를 준비하는것을 배우게된다

고전적인 프랑스 디저트와 과자등를 만드는데 예술적인 능력을 개발하는데 도움이된다
  
   
 과목 리스트

* 지역에 따른 요리 방법 소개
* 애피타이져 만드는 방법
* 고전 프랑스 요리의 스프와 소스 만들기
* 야채, 계란 그리고 녹말을 이용한 음식 만들기
* 고기 다듬기
* 생선과 조개 다듬기
* 뜨거운/차가운 디저트 만들기
* 프랑스 케이크 만들기
* 프레젠테이션
* 비즈니스 운영 방법 - 요리 도구 안전하기 다루는 방법(초급포함) 

 

 

French Study Modules(요리)

  • Mise en place, organisation and workflow planning in the preparation and service of meals
  • Classical French stocks, glazes, basic and advanced sauces and soups
  • Hors d'oeuvre, canapés, salads and appetisers
  • Vegetables, eggs and farinaceous cooking techniques and menu items
  • French pastries and cakes
  • Prepare and cook hot and cold desserts
  • Career preparation and workplace communication

 

Australian Units of Competency:(요리)

  • SITHCCC008A Prepare stocks, sauces and soups
  • SITHCCC006A Prepare appetisers and salad
  • SITHCCC009A Prepare vegetables, fruit, eggs and farinaceous dishes
  • SITHCCC013A Prepare hot and cold desserts
  • SITHCCC014A Prepare pastries, cakes and yeast goods
  • SITXFSA001A Implement food safety procedures

 

 

 

 

French Study Modules(제과제빵):

  • Artistic and decorative skills
  • Ice cream and sorbet
  • Bread making
  • Mastering Bavarian creams and mousses
  • Classical and contemporary desserts
  • Classical and contemporary presentations
  • Variations on restaurant hot and cold plated desserts
  • French Pastries and cakes
  • Career preparation and workplace communications

French Study Modules(제과제빵):

  • Artistic and decorative skills
  • Ice cream and sorbet
  • Bread making
  • Mastering Bavarian creams and mousses
  • Classical and contemporary desserts
  • Classical and contemporary presentations
  • Variations on restaurant hot and cold plated desserts
  • French Pastries and cakes
  • Career preparation and workplace communications

Australian Units of Competency(제과제빵)

  • SITHCCC013A Prepare hot and cold desserts
  • SITHCCC014A Prepare pastries, cakes and yeast goods
  • SITXFSA001A Implement food safety procedures
  • SITHPAT006A Present desserts
  • SITXCOM003A Deal with conflict situations